Utilajul folosit este de la TORNATI FORNI spa Italia
Echipamentul lamineaza geam la dimensiuni maxime de 1400 mm x 3250 mm, utilizand folii EVA cu grosimi de 0,38 mm si de 0,76 mm. Laminarea se realizeaza intr-un mediu vacumat, la temperaturi si dupa curbe de laminare prescrise de producatorii de folii EVA adica BRIDGESTONE (EVASAFE) si PUJOL (EVALAM)
Exista folii ultraclare, alb mat (similar sablat), albe, negre si alte 9 culori de baza. Combinand 2-3 folii, se pot obtine pana la 200 de culori fie transparente, fie mate, fie opace. Exista un repertoar de culori si retete pentru toate acestea.
Geamurile securizate si laminate (geamuri structurale) se folosesc intr-o gama larga de aplicatii precum balustrazile, pardoseli, copertine, trepte, fatade sistem spider, cupole sistem spider, etc.
Exista folii PET (PUJOL) pe care se fot realiza printuri de inalta rezolutie, full color, dupa care aceste folii devin insert intre doua folii transparente si doua geamuri, rezultatul fiind un laminat remarcabil estetic si rezistent in medii umede (aplicatii bai sau locuri cu umiditate ridicata), pretabil si in domeniul publicitar la casete luminoase, etc.
Deasemenea exista o gama larga de inserturi ce se pot intercala intre doua sau mai multe folii, inserturi organice (celulozice, matase, bumbac, paie, flori, insecte, tesaturi, etc) care incluse intre foliile EVA duc la realizarea de geamuri decorative deosebit de frumoase ce pot satisface si cele mai pretentioase gusturi.

Laminare cu folii EVALAM